Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dvoudenní játra mladého Lucifera

16. 10. 2009

Rozpis na 2 porce,slabším jedincům to vyjde na porci 10

1/2 kg vepřových jater

4 lžíce oleje

půlka cibule

4 stroužky česneku

chilli omáčka

pálivý kečup

hladká mouka

pepř,sůl,chilli koření

Co s tím?

Umytá játra nakrájime na nudličky nebo malé plátky.Dáme do misky,posypeme pepřem a chilli kořením a zaprášíme moukou,lehce prohrábneme a postup zopakujeme,až jsou kousky lehce obalené v mouce a koření.Pak játra nasypeme na vřelý olej na pánvi a restujeme.Když už játra jsou zespod lehce opečená promícháme a přisypeme na půlměsičky nakrájenou cibuli a nadrobno nakrájený česnek a pokapeme chilli omáčkou.Mícháme a až jsou játra stejnoměrně orestovaná , lehce osolíme a zalijeme pálivým kečupem (5-6 lžic) a tak tři minutky za stálého míchání doděláváme..

Co k tomu?

Játra jsou dobré s chlebem,kdo má rád může si dát hranolky...

A proč zrovna "dvoudenní"?

Jídlo bylo správně okořeněné, když při konzumaci otvíráte okna a v zimě vypínáte topení.A věřte že i druhý den po pozření právě takovéto krmě ,si v určitých okamžicích  ihned vzpomenete co jste včera jedli....

DOBROU CHUŤ !!!!

 

Náhledy fotografií ze složky Dvoudenní játra mladého Lucifera

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář