Dvoudenní játra mladého Lucifera
Rozpis na 2 porce,slabším jedincům to vyjde na porci 10
1/2 kg vepřových jater
4 lžíce oleje
půlka cibule
4 stroužky česneku
chilli omáčka
pálivý kečup
hladká mouka
pepř,sůl,chilli koření
Co s tím?
Umytá játra nakrájime na nudličky nebo malé plátky.Dáme do misky,posypeme pepřem a chilli kořením a zaprášíme moukou,lehce prohrábneme a postup zopakujeme,až jsou kousky lehce obalené v mouce a koření.Pak játra nasypeme na vřelý olej na pánvi a restujeme.Když už játra jsou zespod lehce opečená promícháme a přisypeme na půlměsičky nakrájenou cibuli a nadrobno nakrájený česnek a pokapeme chilli omáčkou.Mícháme a až jsou játra stejnoměrně orestovaná , lehce osolíme a zalijeme pálivým kečupem (5-6 lžic) a tak tři minutky za stálého míchání doděláváme..
Co k tomu?
Játra jsou dobré s chlebem,kdo má rád může si dát hranolky...
A proč zrovna "dvoudenní"?
Jídlo bylo správně okořeněné, když při konzumaci otvíráte okna a v zimě vypínáte topení.A věřte že i druhý den po pozření právě takovéto krmě ,si v určitých okamžicích ihned vzpomenete co jste včera jedli....
DOBROU CHUŤ !!!!
Náhledy fotografií ze složky Dvoudenní játra mladého Lucifera