Adamburdova palačinka
Když Vás přepadne chuť na sladké a máte doma:
6 dcl mléka
1hrnek hladké mouky
3 vejce
2 vanilkové cukry
0,01cl rumu (polévkovou lžíci)
půl lžíce krystal cukru
špetku soli
tak vejce s cukrem, vanilkovým cukrem, rumem, solí a mlékem rozmixujte v ručním šlehači a postupně přidávejte mouku ... Měla by vzniknout taková řidší kaše, záleží jak velkej použijete hrnek ... :-)
Rozpálíme teflonovou pánev, nakapem na ní tak 5 kapek oleje - stači to - necháme rozprostřít a vlijeme naběračku těsta. To ihned nakloněním pánve rozlijeme do požadovaného tvaru... Jak povrch zatuhne, rozhýbeme kroužením palačinku po pánvi a podhozením v luftě otočíme.
Není to žádná věda, prostě za pohybu pánve, si tak třetinu palačinky nechám přelézt přes okraj pánve a pak podhodím. Lehce. Stačí malej pohyb. Nesnažte se to nadhazovat podle filmů metr vysoko... :-)
Pak hotovou sesuneme na talíř, dáme na pánev pár kapek oleje a děláme další... vyjde asi 8 ks.
Palačinky potírám jahodovým džemem nebo marmeládou rozředěnou vodou, asi dvě lžíce na palačinku.
Můžeme podávat podle fotky, a upozorńuju že není nutnost sníst vše co je na talíři, jak je v česku zvykem. Dekoraci v tomhle případě listky meduňky klidně nechejte... :-)
A jíme i očima, tak si klidně pohrajte se servírovaním a nazdobením. No ne?
Tož dobrou chuť ...
Náhledy fotografií ze složky Adamburdova palačinka
Komentáře
Přehled komentářů
Tak to by si dala....Máš to krásný!!!Jeden zlepšovak: pokud nemáte radi aby palačinky byli mastné,stači olej lehce všlehát přimo do hotového těsta na 1l. mléka 50ml.
!!!!Nadhera!!!!
Iryna Čecháková,1. 7. 2011 17:33