Jdi na obsah Jdi na menu
 


Adamburdova palačinka

1. 7. 2011

Když Vás přepadne chuť na sladké a máte doma:

6 dcl mléka

1hrnek hladké mouky

3 vejce

2 vanilkové cukry

0,01cl rumu (polévkovou lžíci)

půl lžíce krystal cukru

špetku soli

tak vejce s cukrem, vanilkovým cukrem,  rumem, solí a mlékem rozmixujte v ručním šlehači a postupně přidávejte mouku ... Měla by vzniknout taková řidší kaše, záleží jak velkej použijete hrnek ... :-)

Rozpálíme teflonovou pánev, nakapem na ní tak 5 kapek oleje - stači to - necháme rozprostřít a vlijeme naběračku těsta. To ihned nakloněním pánve rozlijeme do požadovaného tvaru... Jak povrch zatuhne, rozhýbeme kroužením palačinku po pánvi a podhozením v luftě otočíme.

Není to žádná věda, prostě za pohybu pánve, si tak třetinu palačinky nechám přelézt přes okraj pánve a pak podhodím. Lehce. Stačí malej pohyb. Nesnažte se to nadhazovat podle filmů metr vysoko... :-)

Pak hotovou sesuneme na talíř, dáme na pánev pár kapek oleje a děláme další... vyjde asi 8 ks.

Palačinky potírám jahodovým džemem nebo marmeládou rozředěnou vodou, asi dvě lžíce na palačinku.

Můžeme podávat podle fotky, a upozorńuju že není nutnost sníst vše co je na talíři, jak je v česku zvykem. Dekoraci v tomhle případě listky meduňky klidně nechejte... :-)

A jíme i očima, tak si klidně pohrajte se servírovaním a nazdobením. No ne?

Tož dobrou chuť ...

 

Náhledy fotografií ze složky Adamburdova palačinka

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

!!!!Nadhera!!!!

(Iryna Čecháková, 1. 7. 2011 17:33)

Tak to by si dala....Máš to krásný!!!Jeden zlepšovak: pokud nemáte radi aby palačinky byli mastné,stači olej lehce všlehát přimo do hotového těsta na 1l. mléka 50ml.