Jdi na obsah Jdi na menu
 


Burdova zapékaná zahrádka :-)

17. 7. 2012

Pokud si nedokážete představit jídlo bez masa, klidně odejděte ... Ale děláte chybu. Velkou. Vy ostatní vyražte na zahrádku a připravte si :

větší červenou řepu

brambory (o polovinu víc než řepy)

větší cibuli

5 stroužků česneku

celer kořen (15 -20dkg)

petrželová nať

3 snítky libečku

3 snítky celerové natě

sůl

pepř

drcený kmín

15 kuliček nového koření

8 bobkových listů

4 - 5 vajec

10 dkg másla

Na větší cca 1,5 cm kostky nakrájíme oloupanou řepu a brambory. Na jemněj nakrájíme česnek, cibuli, celer, a kytičku směsi natí. Vše sypeme rovnou na plech posolíme, opepříme, okmínujem, přidáme nové koření a bobkový list a na platky nakrájené máslo. Vše řádně promícháme a rozprostřeme stejnoměrně na celý plech, přikryjeme perforovanou alu folií a pečeme v troubě na 180° cca 40 minut. Poté vybereme bobkový list a zalejeme rozmixovanými vejci a pečeme, už bez přikrytí na 150 dalších 20 až 25 minut, až je vajíčko pěkně zapečené . A to je vše. Necháme trošku vychladnout a můžem konzumovat. Nejenže to nádherně provoní byt, ale výborně to i chutná. Pak jen při jidle pozor na kuličky nového koření. Jelikož se jedná o vlastní recept, tuhle drobnost ještě nemám vychytanou.  :-)

Doslov: Nevím co jsem to měl za děsnej nápad, že si napěstuju červenou řepu. A ona jak napotvoru zarodila ... Tak teď přemýšlím jak ji zpracovat ať se to da jíst. A tohle překvapivě je úprava, kde její zemitá chuť  absolutně nejde cítit , naopak pokrm nádherně voní a chutná.

A ještě něco. Kdybyste mluvili s Polreichem nebo Babicou, pošlete je za mnou. Neboť chutné jídlo se dá uvařit jen s použitím nože, prkénka a plechu a nezaměstnám za sebou tým na umývání zašpiněného nádobí ....

A jestli to chutná i Vám tak mi to napište do komentářů ...

 

Náhledy fotografií ze složky Burdova zapečená zahrádka ... :-)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

jídla z červené řepy

V.Melíšková,18. 7. 2012 18:18

P.Buriánek, určitě to zkusím,a Vy můžete zkusit -červená řepa na víně:
asi půl kila čer.řepy nakrájet na proužky po oloupání,pokapat octem.Anglic.slaninu na kostičky-tak 5dkg-rozškvařit, přidat 2 středně velké nakrájené cibule, osmahnout dozlatova,přidat nakrájenou řepu,bobkový list-3ks,zalít červeným vínem -asi 1/4l,osolit,opepřit a dusit do měkka,podávat s chlebem,ři jako přílohu ke klobáse,vař.bramborám atd.červená řepa je jedna z nejzdravějších zelenin,jste supr kuchař.Z.Polreich má tento týden recept také na reklamním letáku Intersparu, také červená řepa,