Jdi na obsah Jdi na menu
 


Burdovy moravsky špagety

11. 5. 2014

Tak tu zas po čase mám pro Vás tip na rychlou večeři. Není to nic světoborného, možná Vás k vyzkoušení zaujmou trochu nezvyklé ingredience. Nesnažte se v tom hledat chuť italskych špaget, tohle je spíš po našem - špagety se zeleninovou směsí ... :-)

 A co potřebujeme? (na 4 porce)

0,7 l sklenici domácího leča,

2 stroužky česneku,

1 plechovku velkých tmavých fazolí,

1 dobrou klobásu,

1decl vody,

1dcl kečupu,

trochu feferonkové pasty nebo chilli - dle chuti,

2 vejce,

špagety,

lžíci oleje,

sůl,

oregáno,

kmín, šalvěj, bazalku, rozmarýn  - po špetkách dle vlastní chuti, zásob a výběru ...

Příprava je rychlovka.

Dáte vařit osolenou vodu na špagety, s lžíci oleje a dále uvaříte špagety dle návodu na obalu.

Do kastrolu vylijete sklenici leča, přidáte vodu, kečup, fazole, nakrájenou klobásu, chilli pastu,najemno nakrájený česnek a koření dle chuti, ale  oregáno by chybět nemělo .... 

Vše nechame zavřít a pak do směsi nalijeme dvě rozšprudlované vejce a dále chvilku kvedláme v hrnci, ať se nezdrcnou. Vše necháme asi 10 minut povařit, což je asi i doba, kdy už  cedíme  špagety.

A servírujeme ...

Dobrou chuť !!!!!!!!

                                Váš  "polreichobabica"  BURDA :-)

 

Náhledy fotografií ze složky Burdovy moravsky špagety

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Mňam.....

tomulka,18. 5. 2014 11:36

Zajímavý recept.......určitě ho vyzkouším.