Jdi na obsah Jdi na menu
 


Celerobramboráky alá Adamburda cézet

15. 1. 2011

Tohle je další s chuťovek s mým oblíbeným celerem...

A co potřebujeme?

celer (velikosti jablka)

3 brambory

3 vejce

hladkou mouku

trochu mléka

10 stroužků česneku

1-2 lepší klobasy či párky

sůl

pepř

majoránku

olej

Celer i brambory by měli být ve stejném váhovém poměru,ale záleží na chuti. Řádně vše odrhneme pod tekoucí vodou a celé i se slupkou nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme najemno nakrájenou klobásu,nebo nastrouhanou na hrubém struhadle, vajíčka, rozlisovaný česnek, sůl , pepř,  majoránku (já dávám hodně) a ze 5 lžic hladké mouky (prostě od oka :-) ). Jelikož celer moc vody nepustí je nutné trochu naředit mlékem,které zároveň bramboráky i zjemní, do takové, ani husté, ani řídké, prostě akorátní konzistence... :-).

Rozpálíme olej a vkládáme polévkovou lžíci těsta, kterou na pánvi roztáhneme co nejvíc na jemno. Na pánev pak vejdou 3-4 malé bramboráčky. Po osmažení kladu na utěrku, která vsákne zbylý olej a pak servíruju. 

Kdo chce může potřít stejně jako já ostrým kečupem.

Dobrou chuť !

P.s. Tentokrát bohužel je na fotce jen jeden,poslední zbylej bramboráček... Než jsem si uvědomil že to chci nafotit tak jsem je všecky požral.... :-)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář