Celerobramboráky alá Adamburda cézet
Tohle je další s chuťovek s mým oblíbeným celerem...
A co potřebujeme?
celer (velikosti jablka)
3 brambory
3 vejce
hladkou mouku
trochu mléka
10 stroužků česneku
1-2 lepší klobasy či párky
sůl
pepř
majoránku
olej
Celer i brambory by měli být ve stejném váhovém poměru,ale záleží na chuti. Řádně vše odrhneme pod tekoucí vodou a celé i se slupkou nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme najemno nakrájenou klobásu,nebo nastrouhanou na hrubém struhadle, vajíčka, rozlisovaný česnek, sůl , pepř, majoránku (já dávám hodně) a ze 5 lžic hladké mouky (prostě od oka :-) ). Jelikož celer moc vody nepustí je nutné trochu naředit mlékem,které zároveň bramboráky i zjemní, do takové, ani husté, ani řídké, prostě akorátní konzistence... :-).
Rozpálíme olej a vkládáme polévkovou lžíci těsta, kterou na pánvi roztáhneme co nejvíc na jemno. Na pánev pak vejdou 3-4 malé bramboráčky. Po osmažení kladu na utěrku, která vsákne zbylý olej a pak servíruju.
Kdo chce může potřít stejně jako já ostrým kečupem.
Dobrou chuť !
P.s. Tentokrát bohužel je na fotce jen jeden,poslední zbylej bramboráček... Než jsem si uvědomil že to chci nafotit tak jsem je všecky požral.... :-)