Celeročesnečka alá Adamburda
4porce
1,2l vody
12 stroužků česneku
celer-velikost asi jako jablko
1 a půl masoxu
2 vejce
kmín,pepř,majoránku
může být i klobása nebo kabanos
Do vařící vody vhodíme na půlcentimetrové kostičky nakrajený celer a kabanos,pridáme nakrájených 6 stroužků česneku,masox,a vaříme až je celer měkký,okořeníme,já nesolím nebo jen špetku - masox i česnek pustí sůl , pomalu přidáváme rozkvedlané vejce a vidličkou mixujem v hrnci.Ještě asi dvě minuty povaříme a odstavíme... na závěr prolisujeme do hrnce zbytek česneku-nesmí se už vařit!
Polévku podáváme horkou,a jako přilohu přikusujeme rohlík namazaný máslem....
Polévka se používá jako medikament při prvních příznacích nachlazení.Správně uvařenou poznáme tak,že se po pár lžících uvolňuje nos a začínáme se potit.Rohlík z máslem zjemňuje česnekovou chuť..
Náhledy fotografií ze složky Celeročesnečka alá Adamburda