Jdi na obsah Jdi na menu
 


Celeročesnečka alá Adamburda

6. 9. 2009

4porce

1,2l vody

12 stroužků česneku

celer-velikost asi jako jablko

1 a půl masoxu

2 vejce

kmín,pepř,majoránku

může být i klobása nebo kabanos

Do vařící vody vhodíme na půlcentimetrové kostičky nakrajený celer a kabanos,pridáme nakrájených 6 stroužků česneku,masox,a vaříme až je celer měkký,okořeníme,já nesolím nebo jen špetku - masox i česnek pustí sůl , pomalu přidáváme rozkvedlané vejce a vidličkou mixujem v hrnci.Ještě asi dvě minuty povaříme a odstavíme... na závěr prolisujeme do hrnce zbytek česneku-nesmí se už vařit!

Polévku podáváme horkou,a jako přilohu přikusujeme rohlík namazaný máslem....

Polévka se používá jako medikament při prvních příznacích nachlazení.Správně uvařenou poznáme tak,že se po pár lžících uvolňuje nos a začínáme se potit.Rohlík z máslem zjemňuje česnekovou chuť..

 

 

Náhledy fotografií ze složky Celeročesnečka alá Adamburda

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář