Jdi na obsah Jdi na menu
 


Červená zelňačka dle Tomulky

9. 2. 2014

Opět jedna specialita od kamaráda Tomáše ...

Budeme potřebovat:

-zelí (nejlépe domácí poctivě šlapané)
-klobáska (libovolná dle chuti každého soudruha)
-brambory
-cibule
-mrkev
-sádlo
-sůl
-pepř
-sladká mletá paprika
-hladká mouka

Schválně nepíšu gramáže, protože tato polévka se dá dělat již od 2 porcí až třeba po 50 porcí.

Na jednom kastrolu si orestujeme klobásku. Do orestované klobásky přidáme zelí a ještě chvíli zarestujeme a necháme odpočinout (pozor: zelí necedíme ani neproplachujeme).
Na druhém větším kastrolu si na sádle zpěníme cibulku a přidáme na kostky nakrájené brambory a mrkev. Osolíme, opepříme a vše důkladně orestujeme. Potom přidáme mletou papriku a zaprášíme hladkou moukou. Podlejeme vodou a krátce povaříme. Nakonec přidáme orestovanou klobásku se zelím a polévku důkladně provaříme.

Přeji Všem dobrou chuť! 

 

A ještě doslov správce:

To se mu to vaří zelňačka z dobrého domácího zelí,  když na něj má  jistě speciální recept, neboť se mu už podruhé po sobě, podařilo získat 1. místo, v degustační soutěži Zeliáda, v konkurenci 25 vzorků ...     Burda

 

Náhledy fotografií ze složky Červená zelňačka dle Tomulky

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář