Jdi na obsah Jdi na menu
 


Falešná dršťková

22. 12. 2013

Zůstali mi ze skeletů kuřecí kůže, tak jsem hledal využití. Na netu jsem nalezl několik receptů, ale nejvíc mne zaujaly ty na dršťkovku, protože to je moje oblíbená polévka. Výsledný recept je kompilací několika návodů a hlavně zjednodušený a rychlý ... Takže potřebujeme:

1/2 az 3/4 kg kuřecích kůží

1 velkou cibuli

8 stroužků česneku

2 masoxy

majoránku

drcený kmín

papriku

gulášové koření

pepř

chilli

trochu sádla

2 hrsti strouhanky

Kuřecí kůže dáme celé do kastrolu zalijeme vodou a dáme vařit. Přidáme masoxy,kmín,pepř, majoránku,špetku chilli. Na pánvi necháme zesklovatět na sádle cibuli a přidáme do vřícího vývaru. Přidáme prolisovaný česnek. Vytáhneme kůže a nakrájíme je na tenké proužky. Nasypeme zpět do hrnce a přidáme papriku a gulášové koření. Necháme chvili povařit a za míchání přidáváme strouhanku na zahuštění . Naposledy ochutnáme, doladime kořením a necháme 15 minut táhnout. A můžeme podávat ... Na zakusování podáváme rohlík.

Doslov:

Polévka je k nerozeznání od originálu, i konzistencí "masa" , což mne  mile překvapilo.

Vůbec jsem nesolil. Masox,gulášové koření i česnek polévku zeslaní !

Tato polévka je dost mastná. Mně osobně to nevadilo, ale háklivějším povahám doporučuji podle původních postupů celé kůže nejdřív povařit, vytáhnout, nechat vývar schládnout a posbírat z povrchu ztuhlé sádlo. A pak už se postupuje úplně stejně, jen výsledná polévka bude light :-)

Dobrou chuť ! !

 

Náhledy fotografií ze složky Falešná dršťková

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář