Falešná dršťková
Zůstali mi ze skeletů kuřecí kůže, tak jsem hledal využití. Na netu jsem nalezl několik receptů, ale nejvíc mne zaujaly ty na dršťkovku, protože to je moje oblíbená polévka. Výsledný recept je kompilací několika návodů a hlavně zjednodušený a rychlý ... Takže potřebujeme:
1/2 az 3/4 kg kuřecích kůží
1 velkou cibuli
8 stroužků česneku
2 masoxy
majoránku
drcený kmín
papriku
gulášové koření
pepř
chilli
trochu sádla
2 hrsti strouhanky
Kuřecí kůže dáme celé do kastrolu zalijeme vodou a dáme vařit. Přidáme masoxy,kmín,pepř, majoránku,špetku chilli. Na pánvi necháme zesklovatět na sádle cibuli a přidáme do vřícího vývaru. Přidáme prolisovaný česnek. Vytáhneme kůže a nakrájíme je na tenké proužky. Nasypeme zpět do hrnce a přidáme papriku a gulášové koření. Necháme chvili povařit a za míchání přidáváme strouhanku na zahuštění . Naposledy ochutnáme, doladime kořením a necháme 15 minut táhnout. A můžeme podávat ... Na zakusování podáváme rohlík.
Doslov:
Polévka je k nerozeznání od originálu, i konzistencí "masa" , což mne mile překvapilo.
Vůbec jsem nesolil. Masox,gulášové koření i česnek polévku zeslaní !
Tato polévka je dost mastná. Mně osobně to nevadilo, ale háklivějším povahám doporučuji podle původních postupů celé kůže nejdřív povařit, vytáhnout, nechat vývar schládnout a posbírat z povrchu ztuhlé sádlo. A pak už se postupuje úplně stejně, jen výsledná polévka bude light :-)
Dobrou chuť ! !
Náhledy fotografií ze složky Falešná dršťková