Kuře alá koroptev - podle Burdy :-)
Další variace na kuře s jinou výslednou chutí ...
Potřebujeme:
celé chlazené kuře
3 větší cibule
1/8 másla (125g)
5 stroužků česneku
sůl
drcený kmín
majoránka
provensál nebo tymián
a koření Divočina
Kuře rozdělíme na menší kousky (8-10 kousků). Všechny cibule nakrájíme na půlměsíčky, česnek nadrobno, rozdrobíme a vysteleme s nimi zapékací misku. Naklademe na ní kousky omytého kuřete kůží dolů a posypeme drceným kmínem, kořením Divočina, trochou majoránky a provensálu nebo tymiánu, klidně obojím ( nebojíme se , neboť koroptve jsou na trávy zvyklé ) a poklademe plátky z celé osminky másla. Přiklopíme a dáme do trouby nastavené na 200°C alespoň na hodinu i víc. Občas polejeme výpekem až je maso téměř hotové, tak ho otočíme a znovu lehce osolíme a zasypeme už jen kořením Divočina, pokapeme výpekem a necháme, už bez víka, dopéct do zlatavé barvy. Občas polejeme nebo doplníme výpek troškou vody... no a je hotovo.
Podáváme s bramborem, nebo bramborovou kaší které ozdobíme podušenou cibulkou s výpekem...
Jen tak čistě teoreticky, může to být dobré i za studena když máslo ztuhne. Bohužel, tuhle variántu, se mi už, z prozaických důvodů nepodařilo ochutnat...
Pokud Vám zůstane a podaří se i vychladnout, napište jaké to bylo... :-)
Dobrou chuť ! ! !
Náhledy fotografií ze složky Kuře alá koroptev :-)