Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kuře alá koroptev - podle Burdy :-)

19. 11. 2012

Další variace na kuře s jinou výslednou chutí ...

Potřebujeme:

celé chlazené kuře

3 větší cibule

1/8 másla (125g)

5 stroužků česneku

sůl

drcený kmín

majoránka

provensál nebo tymián

a koření Divočina

Kuře rozdělíme na menší kousky (8-10 kousků). Všechny cibule nakrájíme na půlměsíčky, česnek nadrobno, rozdrobíme a vysteleme s nimi zapékací misku. Naklademe na ní kousky omytého kuřete kůží dolů a posypeme  drceným kmínem, kořením Divočina, trochou majoránky  a provensálu nebo tymiánu, klidně obojím ( nebojíme se , neboť koroptve jsou na trávy zvyklé  ) a poklademe plátky z celé osminky másla. Přiklopíme a dáme do trouby nastavené na 200°C alespoň na hodinu i víc. Občas polejeme výpekem až je maso téměř hotové, tak ho otočíme a znovu lehce osolíme a zasypeme už jen kořením Divočina, pokapeme výpekem a necháme, už bez víka, dopéct do zlatavé barvy. Občas polejeme nebo doplníme výpek troškou vody...  no a je hotovo.

Podáváme s bramborem, nebo bramborovou kaší které ozdobíme podušenou cibulkou s výpekem...

Jen tak čistě teoreticky, může to být dobré i za studena když máslo ztuhne. Bohužel, tuhle variántu, se mi už, z prozaických důvodů nepodařilo ochutnat...

Pokud Vám zůstane a podaří se i vychladnout, napište jaké to bylo... :-)

Dobrou chuť ! ! !

 

Náhledy fotografií ze složky Kuře alá koroptev :-)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář