Jdi na obsah Jdi na menu
 


KUŘE SKOROjakoKACHNA

16. 11. 2009

Co potřebujeme:

1 kg kuřecích stehen

1/2 kg kysaného zelí

2 dcl černého piva

1 větší cibuli

10 dkg obyčejného špeku

1 lžíci sádla

3 lžíce medu

sůl,majoránku,kmín-drcený i celý

Co s tím?

Příprava je strašně jednoduchá.Zapneme si troubu na 200 stupňů.Nakrájíme na kousky cibuli a špek a na plotýnce necháme na sádle zesklovaťět.Může být i na oleji ale sádlo dodá lepší chuť.Zelí necháme okapat a rozprostřeme po brutvánku.Omyjeme stehna-ty kuřecí samozřejmě,osolíme,posypeme drceným kmínem (je aromatičtější) a majoránkou a naskládáme na zelí,řeznou stranou nahoru.A to je celý... Přiklopíme poklicí nebo alobalem a dáme do rozehřáté trouby.Asi po 15 minutách polijeme maso pěti lžícemi piva a znovu zakryjem.Po další čtvrthodince opět pět lžic piva a zakrýt.Asi po 50 minutách od záčátku pečení kousky na zelí otočíme řezem dolů,pokapeme řidším medem (taky jsem k tomu medu neměl důvěru-na maso med?-ale má to něco do sebe...zjemní to kyselost zelí a udělá úžasnou kůrčičku na kůži) , posypeme opět majoránkou a tentokrát celým kmínem,a už nezakryté dáme do trouby , ještě asi na 20 minut , ať se vytvoří  zlatá křupavá kůrka.Několikrát podlejem výpekem -pokud je ho moc,tak odebereme , ať se maso opeče celé... No a mezitím si připravíme hranolky,a až má kuře správnou barvu servírujeme..

Podle toho jak moc je to dobrý,tak to asi bude úžasně nezdravý,ale na nechutná , ale zdravá jídla musíte jít na jiné stránky.

Dobrou chuť ! ! !

Jak to ve finále vypadá,najdete ve fotogalerii...

 

Náhledy fotografií ze složky KUŘE SKOROjakoKACHNA

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář