Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kvasnicová pomazánka podle babičky

24. 9. 2013

Opět je tu rychlá pomazánka, kterou mnozí nejedí jen kvůli názvu kvasnice. Naučila mne ji moje babička a pro ty fajnové šňupáčky - jsou to v podstatě jen taková vyšperkovaná smažená vajíčka...

Bývala  to obměna večeří, s tím, že strouhanka s mlékem v podstatě ještě nadstavila  množství vajec a kvasnice tomu dávají takovou pikantní chuť.

Nevěříte? Tak zkuste.! Tu 20 korunu nákladů snad utáhnete ... :-)

Potřebujeme:

kvasnice - kostku nebo dvě - dle chuti

3 vejce

1 cibuli

olej

1 dcl mléka

3 -4 lžíce - nebo hrst strouhanky

1 lžíci plnotučné hořčice

sůl , mletý pepř,drcený kmín

a něco zeleného - nať petrželky, pažitky, cibulky....

Jelikož je to lehce upravený recept podle chlapa, opět na přípravu použijeme jediný kus nádobí a tím je kastrolek. Nakrájíme najemno cibuli a zesklovatíme na oleji. Pak k cibuli nadrobíme kvasnice, dle chuti, já dávam kostku, přidáme trochu drceného kmínu a necháme to s cibulkou pěkně rozvařit, až voní po hříbkách  - jak říkávala babička. Jak směs začne houstnout, přidáme mléko a do něj rozťukneme tři vejce a rozmícháme. Jak kašička začíná vřít, přidáme strouhanku, osolíme, opepříme a vše smažime do polotuhé konzistence. Odstavíme, přidáme lžíci hořčice, a trochu té zeleně na pestrost a dokořeníme ...  No a to je všechno.

Maže se teplé na čerstvý chleba a zapíjí se mlékem, ale  pomazánka je dobrá i za studena...

Dobrou chuť!

 

Náhledy fotografií ze složky Kvasnicová pomazánka podle babičky

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář