Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mexický guláš alá Adamburda

23. 8. 2009


asi 6-8 porcí

Potřebujeme:

3 cibule

2-3 papriky

5rajčat

3lepší klobásy

1vepřovou konzervu

2 chilli papričky

pálivý kečup

4plechovky,nebo půl kila fazolí

2 masoxy

sůl a koření (paprika pepř majoránka)

chlebovou strouhanku na zahuštění

 

A co teď s tím?

Nakrájíme a osmahneme cibulku,přidáme nakrájené klobasy na kostky,osmažíme,přidáme nakrájenou papriku a rajčata a trošku vody a podusíme do měkka.Pak přidáme najemno nakrájenou chilli papriku,konzervu,fazole (ty co jsme si do měkka uvařili sami,přidáme i s vodou) , kečup a vývar s masoxů.Okořeníme podle chuti.Vaříme do správné gulášové konzistence,zahušťujeme chlebovou strouhankou.

 

A jak podáváme?

1.klasicky s chlebem a posypeme cibulí

2.jako přiloha jsou kolínka,porci ozdobíme volským okem.mřížkou s kečupu,strouhaným sýrem,obložíme rajčaty,sterilovanou okurkou či kvašakem.Úplně nejlepší je tam dát všechno.(obr.č.1)

3.promícháme dávku guláše s kolínkama a nazdobíme stejně.Toto je varianta tzv. "lžičková",pro ty co neumí jíst příborem.(obr.č.2 )

 

Náhledy fotografií ze složky Mexický guláš alá adamburda

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář