Rychlovečeře aneb brambory netradičně
Co potřebujeme?
0,7l sklenici se šroubovacím víčkem
3 větší brambory
1 vejce
kapku oleje
kousek másla
2 stroužky česneku
sůl a kořeni co máte rádi (kmín,majoranku,tymian,bazalku,provensálské...)
A co dál?
Brambory oloupeme a nakrájime na čtvrtplátky , osolíme , a posypeme kořením , já jsem dal od každého špetku , přidáme nakrájený česnek a promícháme.Pak to naplníme do sklenice,nahoru dáme máslo a zalijeme jednou lžící vody . Sklenici uzavřeme víčkem , a vložíme do mikrovlné trouby . já jsem nastavil intenzitu doprostřed a načasoval 10 minut.(ale asi záleži na výkonu trouby) a zapneme.Po signálu vyjmeme z trouby chňapkou NEOTVÍRÁME!!!! a připravíme si zatím volské oko .Teprve pak v chňapkách otevřeme sklenici (je to natlakované párou,funguje to na principu papiňáku,ale za ty tři minuty co připravujeme vajíčko tlak klesne).Nasypeme na talíř,nahoru položíme vejce a můžeme stolovat....
Je to rychlé,netradiční , a chuťově zajímavé.V bramborách zůstanou všechny chuťové látky ,které u vařených brambor vylejete s vodou do dřezu..Nápad to není můj,jen jsem ho vyzkoušel ,upravil a možná vylepšil....
DOBROU CHUŤ !!!