Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rychlovečeře aneb brambory netradičně

3. 11. 2009

Co potřebujeme?

0,7l sklenici se šroubovacím víčkem

3 větší brambory

1 vejce

kapku oleje

kousek másla

2 stroužky česneku

sůl a  kořeni co máte rádi (kmín,majoranku,tymian,bazalku,provensálské...)

A co dál?

Brambory oloupeme a nakrájime na čtvrtplátky , osolíme , a posypeme kořením , já jsem dal od každého špetku , přidáme nakrájený česnek a promícháme.Pak to naplníme do sklenice,nahoru dáme máslo a zalijeme jednou lžící vody . Sklenici uzavřeme víčkem , a vložíme do mikrovlné trouby . já jsem nastavil intenzitu doprostřed a načasoval 10 minut.(ale asi záleži na výkonu trouby) a zapneme.Po signálu vyjmeme z trouby chňapkou NEOTVÍRÁME!!!! a připravíme si zatím volské oko .Teprve pak v chňapkách otevřeme sklenici (je to natlakované párou,funguje to na principu papiňáku,ale za ty tři minuty co připravujeme vajíčko tlak klesne).Nasypeme na talíř,nahoru položíme vejce a můžeme stolovat....

Je to rychlé,netradiční , a chuťově zajímavé.V bramborách zůstanou všechny chuťové látky ,které u vařených brambor vylejete s vodou  do dřezu..Nápad to není můj,jen jsem ho vyzkoušel ,upravil a možná vylepšil....

DOBROU CHUŤ !!!

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář