Jdi na obsah Jdi na menu
 


!!!!!! Proč přijít na lóbačku??? !!!!!

1.května by se měl každý líbat pod rozkvetlým stromem. Udělejte to aspoň pro zdraví! Při jednom vášnivém polibku spálíme až 12 kalorií,a to ani zdaleka nejsou všechny výhody. Vědci z McBillova institutu v Montrealu při svých výzkumech objevili, že polibek zabraňuje tvorbě látek, které mají na svědomí některé negativní jevy v lidském organismu.

Co se s námi při vášnivém polibku vlastně děje? Především se uvolňují se prospěšné látky, jako je serotonin, dopamin a endorfin, tedy hormony štěstí. Proto polibky podporují hojení ran, a díky zvýšené produkci adrenalinu tlumí bolest. Tyto informace zveřejnil jeden kongres německých lékařů - polibky jsou v tomto směru téměř zázračným lékem! Dokáží pomoci i při těch nejsilnějších bolestech.

Líbání umí také zastavit i silnou škytavku! Když se nám při líbání zrychlí dech, je to nejen příjemné, ale také zdravé. Místo dvacetkrát se člověk nadýchne po líbání šedesátkrát za minutu. To mu zajistí větší přísun kyslíku. Po doteku rtů se ztrojnásobuje nejen frekvence dýchání, ale i tepová frekvence - u mužů je to asi 110 úderů za minutu, u žen pak o něco méně. Tím posílíme krevní oběh a prokrvení a okysličení těla. Prokrví se nám tak velmi dobře i obličej. Při této činnosti se totiž dostává do pohybu 38 obličejových svalů. Tak se příjemně a přirozeně vyhlazují vrásky a pokožka působí mladistvěji. Dlouhý a vášnivý polibek musí trvat aspoň tři minuty. Ze slinivky odchází více inzulinu a snižuje se stres. Dochází k produkci látek zvaných neuropeptidy. Ty pak pomáhají ničit kortizol, který má stres na svědomí. Neuropeptidy dále posilují i imunitní systém jedince. Líbáním se tak dá bojovat i například proti vysokému krevnímu tlaku, vyššímu obsahu cholesterolu i odumírání mozkových buněk. Lidé, kteří se často věnují líbání, mají méně potíží s krevním oběhem, žlučníkem, žaludkem a kornatěním cév. Imunitu zvyšuje i skutečnost, že při polibku si se svým protějškem vyměňujeme bakterie. Většina z nich, 80 procent, jsou všem lidem společné, ale dalších 20 procent je individuálních. Po jejich přenosu v těle vznikne stav pohotovosti - zmobilizovaný imunitní systém začne produkovat protilátky. Někteří vědci v této souvislosti o líbání mluví jako o určitém způsobu vakcinace. Zvýšená produkce slin, k níž při líbání také dochází, dělá dobře i zubům. Sliny totiž obsahují vápník a fosfor, které zubům prospívají. 

Vědci  také proto doporučují líbat se co nejčastěji  i kvůli duševní pohodě.

Má líbání také nějaká rizika?

Jen v případě, že Vás přistihnou, protože líbáte „nesprávnou osobu“

Obrazek

A kromě toho všeho...

 

VŽDYŤ LÍBÁNÍ JE TAK PŘÍJEMNÉ!!!!!!